αυτή τη βδομάδα

είπα να μη διαβάσω μπλογκ για την πολιτική και τί γίνεται στην Ελλάδα. Δεν αντέχω άλλο. Κι αφού δεν έχω χρόνο να μαγειρέψω (το μόνο πράγμα που με ηρεμεί) το έριξα στα μπλογκ για το φαγητό. Ειδικά αυτά με τις ωραίες εικόνες.

http://cafefernando.com/

http://cannelle-vanille.blogspot.com/

Το τελευταίο μάλιστα έχει αυτή τη στιγμή φωτογραφίες από μικρά κατσικάκια! Μα υπάρχει τίποτα καλύτερο;

Μιλώντας για φωτογραφίες, πριν δυό βδομάδες, και για μια σειρά από λόγους που ακόμα με κάνουν να αγριεύω, πήγα εις την εξοχήν! Το Σάββατο στο Blenheim και την Κυριακή στο Bath. Πάντως, η εξοχή καλή ήταν, ο καιρός καλός, η παρέα καλή κι έβγαλα άπειρες φωτογραφίες.

Πρώτα απ’όλα μιά άσχετη – μικρή νερόκοτα στο πανεπιστημιακό πάρκο (που την έβγαλα πριν δέκα μέρες, και ξέχασα να σας τη δείξω΄). Είναι ή δεν είναι τόσο ασχημούλι που είναι αξιολάτρευτο;

Το Blenheim είναι η έδρα του δούκα του Marlborough (αν το είδατε το κείμενο πριν, συγγνώμη, μπέρδεψα τους δούκες – είναι και πολλοί εδώ, οι άτιμοι) αλλά για πολλούς από τους τουρίστες είναι το σπίτι που γεννήθηκε ο Churchill. Εμένα μου αρέσουν οι κήποι – το 1764 ο Capability Brown ήρθε, είδε, άλλαξε και έκανε τους αρχικούς μπαρόκ κήπους παρελθόν.

Κάπως έτσι πρέπει να ήταν όλοι οι κήποι

αλλά μετά…

Το Bath είναι γνωστό για τα ρωμαϊκά λουτρά, τη Jane Austin και το καλό φαγητό (αλήθεια λέω!). Αλλά, βεβαίως αν έχεις εμμονές δεν κρύβονται…

Καλά, είναι δυνατό να τα πεις κανείς αυτά ασχημόπαπα; ΕΙΝΑΙ; ΕΙΝΑΙ; (συγνώμη, τα μικρά αυτά κυκνάκια τα βρίσκω πιο χαριτωμένα κι απο τις μικρές νερόκοτες)

(και μιλώντας για φαγητό, μια ανακάλυψη! http://www.yakyetiyak.co.uk/ Ένα καταπληκτικό εστιατόριο με φαγητό από το Νεπάλ!)

Advertisements

About Ολυμπία

Παραμυθοκορφάδες - όπως στα κολοκύθια, αλλά με παραμύθια
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to αυτή τη βδομάδα

  1. Να πω την αλήθεια, από τους μπαρόκ κήπους προτιμώ τους a l’anglaise… (και ναι, ένα ψιλοπρόβλημα με το μπαρόκ το είχα πάντα νομίζω)

  2. Και ειδικά αυτοί του Capability Brown είναι ένα όνειρο. Μπορείς να περπατάς με τις ώρες και να μη βαριέσαι!

    (το μπαρόκ δεν είναι πάντως τελείως χάλια … )

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s